ANKARA / ÇANKAYA - Millî Eğitim Vakfı Gökkuşağı Özel Eğitim İlkokulu

CEBİMDEKİ NOTALAR UKULELE (NOTES IN MY POCKET UKULELE)

Projemizin amacı öğrencilerin temel müzik ve yazı öğelerini tanımalarını sağlamak.Aynı zamanda bir müzik aleti olan ukulele çalgı eğitimi vererek öğrencilerin çocuk şarkılarını çalabilmelerini sağlamak.

Belirli gün ve haftaların anlamına uygun ve diğer ders kazanımlarını da içeren çeşitli temalarla ilgili kendi yazdığı sözleri ritimlerle süsleyip ezgiye dönüştürdüğü ve seslendirdiği müzik çalışmaları yaptırmak . Ayrıca bu müzik çalışmlarını dijital ortamda sergilemelerine olanak sağlamak.Bu şekilde kendine özgü ortak eğitici bir müzik arşivi oluşturarak bunları EBA vb eğitim oratmlarında diğer öğrenciler ile paylaşarak bilgini müzikle öğrenilmesini yaygınlaştırmak.Bir yandan ukulele öğrenirken bir yandan da üretecekleri yeni şarkılar aracılığıyla milli ve manevi bilinç ve çeşitli sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak. Bilişim destekli müzik teknolojilerini de bilnçli ve güvenli aynı zamanda yerinde ve faydalı kullanan öğrenciler yetiştirmek. Her ay belirlenen tema ile ilgili etkinlerin tamamlanma sürecinde hafta hafta öğrencilerle webinarlarda toplanılarak çeşitli müzik eğitimleri ve tema ile ilgili eğitimler verilerek ilerlenecektir. ((The aim of our project is to enable students to recognize the basic elements of music and writing. At the same time, by giving ukulele instrument training, which is a musical instrument, to enable students to play children's songs. They decorate their own lyrics with rhythms and turn them into melody, which are suitable for the meaning of certain days and weeks and include other lesson outcomes. to have music works performed. In addition, to enable them to exhibit these musical works in the digital environment. In this way, creating a unique joint educational music archive and sharing them with other students in educational environments such as EBA, etc., and promoting the learning of knowledge through music. to gain awareness of various social responsibility. To train students who use information-aided music technologies consciously and safely, at the same time appropriately and beneficially. In the process of completing the activities related to the theme determined every month, students will meet in webinars week by week, and various music trainings and training on the theme will be given))

Yayın: 17.06.2023 - Güncelleme: 17.06.2023 17:10 - Görüntülenme: 82